Klasikinis keptas šamas su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Klasikinis keptas šamas su česnakais

Kepti šamai su česnakais yra neįtikėtinai skanus ir labai sveikas patiekalas, nes žuvis yra šamas. Baltoji šamo mėsa yra geras vitamino A ir vitaminų B1, B6, PP, tiamino, riboflavino, nikotino ir pantoteno rūgšties šaltinis. Šios žuvies mėsa yra lengvai virškinama, joje yra organizmui svarbių mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, geležies, magnio ir cinko.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
23 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis keptas šamas su česnakais Žingsnis 1
Sudėkite šamą į dubenį, užpilkite sojų padažu, suberkite prieskonius ir druską. Įspauskite citrinos. Viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos žuvį.

Žingsnis 2

Klasikinis keptas šamas su česnakais Žingsnis 2
Žuvį uždenkite pergamentu. Dėkite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 20 minučių. Likus 5 minutėms iki paruošimo nuimkite viršutinį pergamentą ir palikite dar 7 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos