Publikavimo data: 2024-10-14
Klasikinis keptas šamas su česnakais
Kepti šamai su česnakais yra neįtikėtinai skanus ir labai sveikas patiekalas, nes žuvis yra šamas. Baltoji šamo mėsa yra geras vitamino A ir vitaminų B1, B6, PP, tiamino, riboflavino, nikotino ir pantoteno rūgšties šaltinis. Šios žuvies mėsa yra lengvai virškinama, joje yra organizmui svarbių mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, geležies, magnio ir cinko.
Žingsnis 1
Sudėkite šamą į dubenį, užpilkite sojų padažu, suberkite prieskonius ir druską. Įspauskite citrinos. Viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos žuvį.
Žingsnis 2
Žuvį uždenkite pergamentu. Dėkite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 20 minučių. Likus 5 minutėms iki paruošimo nuimkite viršutinį pergamentą ir palikite dar 7 minutėms.
Kategorijos