Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis moliūgų fondiu
Šio puikaus recepto autoriai - šveicarų virėjai. Po kelių dešimtmečių fondiu pradėta patiekti Prancūzijoje ir Italijoje. Ir dabar visi europiečiai šį patiekalą laiko tradiciniu. Jį ruošia visur, o naudoja ne tik sūrius su baltuoju vynu, bet ir kitus ingredientus. Siūlome jums fondiu, patiekiamo su moliūgais, receptą, kuris ingredientų požiūriu yra kuo artimesnis klasikiniam.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nupjaukite paruošto moliūgo viršų su koteliu. Išvalykite moliūgą nuo sėklų ir skaidulų. Vidų įtrinkite augaliniu aliejumi, druska ir pipirais. Uždenkite nupjautu dangčiu ir 45 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, peiliu susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi tris minutes.
Žingsnis 3
Paruoštus grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į keptuvę ir tris minutes pakepinkite. Supilkite vyną ir miltus ir užvirinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite stambiai tarkuotą sūrį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į paruoštą moliūgą sudėkite įdarą, uždenkite dangčiu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje 15 minučių. Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės prieš pat patiekdami.
Kategorijos