Publikavimo data: 2024-06-24
Klasikinis "Napoleono" pyragas
Su šiuo receptu susijusi mano vaikystė. Mano močiutės pyragas visada buvo pats skaniausias ir įsiminė visam gyvenimui.
Žingsnis 1
Pradėkite nuo tešlos: sumaišykite vandenį, druską, kiaušinius ir actą iki vientisos masės. Į miltus suberkite margariną ir sumalkite juos į trupinius.
Žingsnis 2
Tada į paruoštą masę supilkite kiaušinių masę ir gerai išminkykite tešlą. Tešla bus lipni ir standi. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą: išplakite kiaušinius, cukrų ir miltus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Užvirinkite pieną ir atsargiai plona srovele supilkite kiaušinių masę į pieną, nuolat maišydami plakikliu 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Kai tik mišinys sutirštėja ir ant plaktuvo lieka raštas, kremas paruoštas. Palikite kremą atvėsti.
Žingsnis 6
Tuo tarpu tešlą padalykite į 10 vienodų dalių ir kiekvieną iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 7
Naudodami bet kokį apvalų daiktą (mano naudojamas keptuvės dangtis), iš tešlos lakštų išpjaukite apskritimus ir kiekvieną jų subadykite šakute per visą skersmenį, kad kepdami pyragaičiai būtų lygūs ir neišsipūstų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragėlius ant kepimo skardos (neriebaluodami) 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Likusią tešlos dalį iškepkite taip pat ir pasilikite ją pyragui apibarstyti.
Žingsnis 9
Į atvėsusią grietinėlę sudėkite sviestą ir gerai išplakite.
Žingsnis 10
Kiekvieną plutelę patepkite kremu, gausiai aptepkite šonus ir pabarstykite keptais trupiniais. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad įsigertų ir sustingtų. Tada jis taps beprotiškai skanus ir sotus.
Kategorijos