Klasikinis pyragas su uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinis pyragas su uogiene

"Senelės" pyragas - tai vaikystės skonis. Kvapni, trapi tešla su saldžiu įdaru viduje puikiai tinka vakariniams pasisėdėjimams prie arbatos puodelio. Šį pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Jis taip pat bus puiki alternatyva bet kokiems pusryčiams ar popietiniam užkandžiui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
411 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 1
Įmaišykite miltus ir sodą, suberkite atvėsintą margariną ir viską kruopščiai sutrinkite rankomis į trupinius.

Žingsnis 2

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 2
Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis, majonezą ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 3
Kiaušinių masę supilkite į dubenį su trupiniais ir išminkykite elastingą tešlą.

Žingsnis 4

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 4
Padalykite tešlą į du beveik vienodus gabalus ir suformuokite iš jų du rutuliukus. Mažesnįjį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 5-10 minučių įdėkite į šaldiklį, kad atšaltų.

Žingsnis 5

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 5
Likusį tešlos rutuliuką plonai iškočiokite (3-4 mm) ir sudėkite ant kepimo skardos (skardos popierių reikėtų patepti margarinu), ant viršaus gausiai užtepkite uogienės arba džemo.

Žingsnis 6

Klasikinis pyragas su uogiene Žingsnis 6
Išimkite antrąjį rutuliuką iš šaldiklio ir sutarkuokite jį stambia tarka, tolygiai paskleisdami po visą paviršių. Pašaukite pyragą į 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Paruoštas pyragas turi būti parudavęs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos