Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinis pyragas su uogiene
"Senelės" pyragas - tai vaikystės skonis. Kvapni, trapi tešla su saldžiu įdaru viduje puikiai tinka vakariniams pasisėdėjimams prie arbatos puodelio. Šį pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Jis taip pat bus puiki alternatyva bet kokiems pusryčiams ar popietiniam užkandžiui.
Žingsnis 1
Įmaišykite miltus ir sodą, suberkite atvėsintą margariną ir viską kruopščiai sutrinkite rankomis į trupinius.
Žingsnis 2
Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis, majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kiaušinių masę supilkite į dubenį su trupiniais ir išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į du beveik vienodus gabalus ir suformuokite iš jų du rutuliukus. Mažesnįjį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 5-10 minučių įdėkite į šaldiklį, kad atšaltų.
Žingsnis 5
Likusį tešlos rutuliuką plonai iškočiokite (3-4 mm) ir sudėkite ant kepimo skardos (skardos popierių reikėtų patepti margarinu), ant viršaus gausiai užtepkite uogienės arba džemo.
Žingsnis 6
Išimkite antrąjį rutuliuką iš šaldiklio ir sutarkuokite jį stambia tarka, tolygiai paskleisdami po visą paviršių. Pašaukite pyragą į 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Paruoštas pyragas turi būti parudavęs.
Kategorijos