Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis raudonasis gazpačo
Skaniausia vasaros sriuba. Ji puikiai numalšins alkį ir troškulį. Dėl didelio vitaminų ir mikroelementų kiekio ji suteiks energijos ir žvalumo visai dienai. O turimi ingredientai ir greitas paruošimas leis ją gaminti kasdien
Žingsnis 1
Užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu ir palikite juos kuriam laikui. Kai jie šiek tiek atvės, nulupkite odelę.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Smulkiai supjaustykite. Jei agurko odelė jauna ir minkšta, galite naudoti nuluptą agurką. Perpjaukite jį per pusę ir, jei jis turi didelių sėklų, išimkite jas. Tada supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite visas daržoves į gilų dubenį. Mišinį susmulkinkite trintuvu, palikdami nedidelį kiekį pipirų, agurkų ir pomidorų.
Žingsnis 4
Smulkiai sukapokite petražoles, suberkite į paruoštą mišinį ir dar kartą suplakite blenderiu. Supilkite pomidorų sultis, actą ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite
Žingsnis 5
Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sudėkite daržovių likučius. Sriuba paruošta.
Kategorijos