Klasikinis škotiškas upėtakis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Klasikinis škotiškas upėtakis

Upėtakis yra gėlavandenė žuvis, gyvenanti šaltuose vandens telkiniuose ir tik švariame vandenyje - jis negali išgyventi dumblinuose ir užterštuose vandens telkiniuose. Upėtakių mėsa yra labai skani ir aromatinga, su švelnių riebalų sluoksniu, turinti daug naudingų maistinių medžiagų - visaverčių baltymų, riebalų rūgščių, vitaminų ir mikroelementų. Upėtakius galima ruošti bet kaip - virti, kepti, skrudinti, džiovinti, vytinti. Pagal klasikinį škotišką upėtakių receptą žuvis supjaustoma filė, pamirkoma piene su druska ir pipirais, o paskui, apvoliojus avižiniuose miltuose, kepama keptuvėje. Tokia žuvis patiekiama su citrina ir žolelėmis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis škotiškas upėtakis Žingsnis 1
Nupjaukite upėtakiui galvą ir uodegą, perpjaukite per pusę išilgai stuburo, kad susidarytų 2 filė, nupjaukite pelekus. Sudėkite filė į dubenį, supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite ir palikite 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Klasikinis škotiškas upėtakis Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su riebalais arba augaliniu aliejumi. Ant plokščios lėkštės pabarstykite avižinius miltus, apvoliokite upėtakių filė miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Kelioms minutėms padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos