Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikinis škotiškas upėtakis
Upėtakis yra gėlavandenė žuvis, gyvenanti šaltuose vandens telkiniuose ir tik švariame vandenyje - jis negali išgyventi dumblinuose ir užterštuose vandens telkiniuose. Upėtakių mėsa yra labai skani ir aromatinga, su švelnių riebalų sluoksniu, turinti daug naudingų maistinių medžiagų - visaverčių baltymų, riebalų rūgščių, vitaminų ir mikroelementų. Upėtakius galima ruošti bet kaip - virti, kepti, skrudinti, džiovinti, vytinti. Pagal klasikinį škotišką upėtakių receptą žuvis supjaustoma filė, pamirkoma piene su druska ir pipirais, o paskui, apvoliojus avižiniuose miltuose, kepama keptuvėje. Tokia žuvis patiekiama su citrina ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Nupjaukite upėtakiui galvą ir uodegą, perpjaukite per pusę išilgai stuburo, kad susidarytų 2 filė, nupjaukite pelekus. Sudėkite filė į dubenį, supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su riebalais arba augaliniu aliejumi. Ant plokščios lėkštės pabarstykite avižinius miltus, apvoliokite upėtakių filė miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Kelioms minutėms padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos