Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinis sūrio fondiu
Šveicarijos piemenys laikomi sūrio fondiu pradininkais. Būtent jie pirmieji sugalvojo lydyti pasenusį sūrį ir valgyti jį su duona. Sūrio fondiu jau seniai tapo prancūzų virtuvės klasika. Tai nebrangus ir lengvai paruošiamas patiekalas nedidelėms draugų grupelėms ar pasimatymui.
Žingsnis 1
Paimkite gabalėlį maasdamo sūrio ir stambiai jį sutarkuokite. Tą patį padarykite ir su grietinėlės sūrio gabalėliu. Sumaišykite abi sūrio rūšis.
Žingsnis 2
Bagetes supjaustykite mažais kubeliais, kad pamerktos į fondiu nenukristų nuo šakutės.
Žingsnis 3
Pastatykite dubenį ant vidutinio kaitrumo kaitvietės, įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą česnaką ir toliau maišydami kaitinkite 2 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite 180 ml baltojo sauso vyno ir kaitinkite dar porą minučių.
Žingsnis 5
Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis sudėkite sūrį. Kai jis išsilydys, supilkite 20 ml vyno ir sodos mišinio. Būkite atsargūs, mišinys putoja ir gali išsilieti per dubens kraštus. Kaitinkite pusę minutės ir išjunkite, kad sūris netaptų per daug lipnus ir guminis.
Kategorijos