Klasikinis sūrio fondiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinis sūrio fondiu

Šveicarijos piemenys laikomi sūrio fondiu pradininkais. Būtent jie pirmieji sugalvojo lydyti pasenusį sūrį ir valgyti jį su duona. Sūrio fondiu jau seniai tapo prancūzų virtuvės klasika. Tai nebrangus ir lengvai paruošiamas patiekalas nedidelėms draugų grupelėms ar pasimatymui.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis sūrio fondiu Žingsnis 1
Paimkite gabalėlį maasdamo sūrio ir stambiai jį sutarkuokite. Tą patį padarykite ir su grietinėlės sūrio gabalėliu. Sumaišykite abi sūrio rūšis.

Žingsnis 2

Klasikinis sūrio fondiu Žingsnis 2
Bagetes supjaustykite mažais kubeliais, kad pamerktos į fondiu nenukristų nuo šakutės.

Žingsnis 3

Klasikinis sūrio fondiu Žingsnis 3
Pastatykite dubenį ant vidutinio kaitrumo kaitvietės, įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą česnaką ir toliau maišydami kaitinkite 2 minutes.

Žingsnis 4

Klasikinis sūrio fondiu Žingsnis 4
Supilkite 180 ml baltojo sauso vyno ir kaitinkite dar porą minučių.

Žingsnis 5

Klasikinis sūrio fondiu Žingsnis 5
Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis sudėkite sūrį. Kai jis išsilydys, supilkite 20 ml vyno ir sodos mišinio. Būkite atsargūs, mišinys putoja ir gali išsilieti per dubens kraštus. Kaitinkite pusę minutės ir išjunkite, kad sūris netaptų per daug lipnus ir guminis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos