Klasikinis sūrio pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Klasikinis sūrio pyragas

Kai kalbame apie klasikinį sūrio pyrago receptą, paprastai turime omenyje Niujorko sūrio pyragą. Tai yra, su Filadelfijos kreminio sūrio įdaru. Gaminti jį namuose nėra taip paprasta. Tačiau šventiniam stalui šis desertas bus tikras atradimas.
Gaminimo laikas
845 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
367 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis sūrio pyragas Žingsnis 1
Paruoškite plutą. Į susmulkintus sausainius sudėkite sviestą ir muskatą, viską sutrinkite iki vientisos masės. Turėtumėte gauti purią masę. Ją tolygiu sluoksniu paskleiskite ant aliejumi patepto kepimo popieriaus kepimo formoje. Paspauskite ją stiklinės dugnu. Palikite nedidelį kraštelį įdarui. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Klasikinis sūrio pyragas Žingsnis 2
Kol pluta aušta, paruoškite sūrio mišinį. Sūrį, vanilę ir cukrų sudėkite į gilų dubenį ir gerai išmaišykite mikseriu nedideliu greičiu. Po vieną į įdarą įmuškite kiaušinius, toliau gerai išmaišydami rankomis. Įmaišykite grietinėlę. Jokiu būdu neplakite, bet gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinis sūrio pyragas Žingsnis 3
Paruoškite sūrio pyragą. Iš orkaitės išimkite atvėsusią formą su pluta. Ant plutos užtepkite sūrio pyrago masę. Išlyginkite viršų. Šiek tiek pakratykite, kad išsiskirtų burbuliukai. Į orkaitės dugną įstatykite karščiui atsparų dubenį su vandeniu. Dėkite sūrio pyragą į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite dar 90 minučių.

Žingsnis 4

Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą atvėsti uždarytoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Žingsnis 5

Tada palikite kambario temperatūroje dar 60 minučių. Po to įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos