Publikavimo data: 2024-10-22
Klasikinis sūrio pyragas
Sūrio pyragas yra vienas iš klasikinių desertų. Receptą radau internete, o bandymų ir klaidų būdu jį patobulinau ir pakeičiau pati. Pasirodė labai skanus.
Žingsnis 1
Sutrinkite sausainius į trupinius (į maišytuvą arba maišelį ir perbraukite kočėlu).
Žingsnis 2
Tada įmaišykite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Aš naudojau 22 cm tešlos žiedą ir po juo padėjau foliją.
Žingsnis 3
Sudėkite sausainius į formą ir puodeliu suformuokite sūrio pyrago dugną, šiek tiek paspausdami, o šonus formuokite savo nuožiūra. Tada siųskite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 4
Tada paruoškite "įdarą": kreminį sūrį ir cukrų mentele išplakite iki vientisos masės, mikseris netinka.
Žingsnis 5
Tada įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite, svarbiausia neskubėti. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės dugną, supilkite į jį faršą, paskleiskite jį lygiu sluoksniu ir pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 7
Iš pradžių 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, paskui 40 minučių 110 laipsnių temperatūroje, kartkartėmis stebėdami. Sūrio pyrago vidurys turėtų šiek tiek virpėti, jei pajudinate formą.
Žingsnis 8
Sūrio pyragas jau paruoštas, jį galima valgyti iš karto, bet aš jį palieku 5 valandoms šaldytuve, kad varškės ir sūrio skonis ir tirštumas būtų didesnis.
Kategorijos