Klasikinis sūrio pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-22

Klasikinis sūrio pyragas

Sūrio pyragas yra vienas iš klasikinių desertų. Receptą radau internete, o bandymų ir klaidų būdu jį patobulinau ir pakeičiau pati. Pasirodė labai skanus.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
339 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.87/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sutrinkite sausainius į trupinius (į maišytuvą arba maišelį ir perbraukite kočėlu).

Žingsnis 2

Tada įmaišykite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Aš naudojau 22 cm tešlos žiedą ir po juo padėjau foliją.

Žingsnis 3

Sudėkite sausainius į formą ir puodeliu suformuokite sūrio pyrago dugną, šiek tiek paspausdami, o šonus formuokite savo nuožiūra. Tada siųskite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.

Žingsnis 4

Tada paruoškite "įdarą": kreminį sūrį ir cukrų mentele išplakite iki vientisos masės, mikseris netinka.

Žingsnis 5

Tada įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite, svarbiausia neskubėti. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Klasikinis sūrio pyragas Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės dugną, supilkite į jį faršą, paskleiskite jį lygiu sluoksniu ir pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 7

Iš pradžių 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, paskui 40 minučių 110 laipsnių temperatūroje, kartkartėmis stebėdami. Sūrio pyrago vidurys turėtų šiek tiek virpėti, jei pajudinate formą.

Žingsnis 8

Sūrio pyragas jau paruoštas, jį galima valgyti iš karto, bet aš jį palieku 5 valandoms šaldytuve, kad varškės ir sūrio skonis ir tirštumas būtų didesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos