Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis tiramisu su savoiardi
Ar norite pakilti į palaimos viršūnę? Tuomet paruoškite itališką desertą Tiramisu su Amaretto likeriu arba Marsala desertiniu vynu. Su grietinėle išplaktas maskarponės sūris desertą padaro erdvų, o vanilė suteikia švelniam skanėstui šiltų natų.
Žingsnis 1
Į atskirtus trynius suberkite cukrų. Įdėkite juos į vandens vonelę. Tada įpilkite vanilės ekstrakto ir toliau plakite. Mišinys turėtų atvėsti iki kambario temperatūros. Tada sudėkite maskarponės sūrį ir lėtai plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite šaltus kiaušinių baltymus. Įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į išplaktus trynius ir maskarponės sūrį. Švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Kremą įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
Iš anksto atšaldytą kavą sumaišykite su likeriu arba desertiniu vynu ir atidėkite į šalį. Kremu ištepkite paruoštos formos dugną ir tolygiai paskirstykite jį po visą paviršių. Sausainius iš abiejų pusių pamerkite į kavos mišinį ir dėkite ant kremo. Darykite tai greitai, kad sausainiai neįmirktų. Taip darykite kelis kartus. Įdėkite Tiramisu deserto formą į šaldytuvą 6 valandoms, kad desertas įsigertų.
Kategorijos