Publikavimo data: 2024-03-31
Klasikinis zebro tortas
Zebro pyrago recepto atsiradimas siejamas su sovietmečiu, tačiau jo istorija siekia italų virtuvės praeitį. Tešla savo sudėtimi panaši į "Smetaninį", tačiau keičiasi kepimo technologija, dedama kakavos ar kito dažomojo pigmento. Kadangi tešloje yra daug oro, kepant aukštoje temperatūroje ji įkaista ir pyragas padidėja. Klasikinis Zebra pyragas yra vienas iš tų pyragų, kurių sudėtyje nėra grietinėlės. Jis paruošiamas greitai ir paprastai.
Žingsnis 1
Kiaušinius dubenyje muškite mikseriu didžiausiu galingumu, jie turėtų padvigubėti. Suberkite cukrų. Taip susidarys vientisa šviesi kreminė masė. Į kiaušinius supilkite grietinę, išplakite. Supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite tešlą "lankstymo" judesiais iš apačios į viršų. Padalykite tešlą į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišykite kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi arba pergamentu. Dugną ir sieneles ištepkite aliejumi. Į vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus šviesios tešlos. Ant viršaus viduryje supilkite tiek pat šokolado masės. Toliau darykite sluoksnius, kol baigsis tešla.
Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į kepimo formą. Pašaukite formą į 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas jau paruoštas. Jis turi išlįsti iš pyrago centro sausas ir be trupinių.
Kategorijos