Publikavimo data: 2025-08-18
Klonų sulos rūgpienis
Vienas iš senovinių šio gėrimo receptų - kvašas iš klevų sulos. Jis buvo ruošiamas lygiai taip pat kaip ir rūgpienis iš beržų sulos. Toks gėrimas pasižymi ne tik maloniu gaiviu skoniu, bet ir reikiamais vitaminais bei mikroelementais. Patiekalui paruošti reikės klevų sulos, juodos duonos arba paruoštų juodos duonos džiūvėsėlių, taip pat rūgštynių, kad rūgpienis įgautų malonų skonį. Jei norite, į kisielių galite įdėti medaus, kad jis būtų saldesnis.
Žingsnis 1
Juodą duoną supjaustykite kubeliais ir 5-7 minutes džiovinkite keptuvėje be aliejaus.
Žingsnis 2
Supilkite klevų sirupą į gilų dubenį arba stiklinį indą.
Žingsnis 3
Į klevų sirupą suberkite juodos duonos trupinius ir sultenes, indą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite fermentuotis dvidešimt keturias valandas.
Žingsnis 4
Perkoškite rūgpienį. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos