Klonų sulos rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Klonų sulos rūgpienis

Vienas iš senovinių šio gėrimo receptų - kvašas iš klevų sulos. Jis buvo ruošiamas lygiai taip pat kaip ir rūgpienis iš beržų sulos. Toks gėrimas pasižymi ne tik maloniu gaiviu skoniu, bet ir reikiamais vitaminais bei mikroelementais. Patiekalui paruošti reikės klevų sulos, juodos duonos arba paruoštų juodos duonos džiūvėsėlių, taip pat rūgštynių, kad rūgpienis įgautų malonų skonį. Jei norite, į kisielių galite įdėti medaus, kad jis būtų saldesnis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
260 kcal.
Angliavandeniai
65 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Klonų sulos rūgpienis Žingsnis 1
Juodą duoną supjaustykite kubeliais ir 5-7 minutes džiovinkite keptuvėje be aliejaus.

Žingsnis 2

Klonų sulos rūgpienis Žingsnis 2
Supilkite klevų sirupą į gilų dubenį arba stiklinį indą.

Žingsnis 3

Klonų sulos rūgpienis Žingsnis 3
Į klevų sirupą suberkite juodos duonos trupinius ir sultenes, indą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite fermentuotis dvidešimt keturias valandas.

Žingsnis 4

Klonų sulos rūgpienis Žingsnis 4
Perkoškite rūgpienį. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, paprastai, kvass, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos