Publikavimo data: 2024-04-01
Kokosiniai sausainiai
Iš minimalaus kiekio paprastų ingredientų paruošiamas labai skanus sausainis su kokoso drožlėmis prie arbatos. Sausainiai yra švelnūs ir saldūs, o kokosas suteikia sausainiui ypatingą skonį. Be to, tokius sausainius labai paprasta ir greita paruošti. Jei norite, į tešlą galite įmaišyti apelsino ar citrinos žievelės, vanilės ar cinamono - bandykite, eksperimentuokite, mėgaukitės. Sausainiai gaunasi rududu, gražūs ir labai skanūs.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir suminkštintą sviestą.
Žingsnis 2
Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suberkite kokosų drožles ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Suberkite kukurūzų miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Tešla turi būti vientisa, be gumulėlių.
Žingsnis 6
Kepimo skardą ar kitą tinkamą formą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu paskirstykite sausainių tešlą. Kepkite tešlą 150 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 189 °C ir kepkite dar 5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 7
Palikite paruoštus sausainius maždaug penkias minutes pastovėti kambario temperatūroje, tada perkelkite ant grotelių ir nuimkite pergamentą.
Kategorijos