Kokosų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Kokosų pyragas

Biskvitas yra daugelio pyragų pagrindas - minkšta, puri ir orinė tešla lengvai įsigeria į bet kokį kremą. Su biskvitiniais pyragais lengva eksperimentuoti, keisti kremo ir įmirkymo sudėtį, pyragų skaičių ir aukštį, formą ir puošybą. Kai kuriuose receptuose kvietiniai miltai keičiami ryžių arba migdolų miltais, kad būtų daugiau naudos. Biskvitą galima puošti migdolais arba pistacijomis, uogomis arba mastikos figūrėlėmis, šokoladiniu glajumi arba apibarstyti kokoso drožlėmis, kaip šiame recepte.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
352 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.13/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kokosų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir 100 g cukraus, išplakite mikseriu iki baltų putų. Atsargiai suberkite persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Kokosų pyragas Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Kepimo formų dugną išklokite pergamentu, sudėkite paruoštą tešlą ir siųskite į įkaitintą orkaitę kepti 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių. Paruoštus sausainius patikrinkite pradurdami mediniu iešmeliu. Visiškai atvėsinkite sausainius.

Žingsnis 3

Kokosų pyragas Žingsnis 3
Išvirkite mirkymo sirupą. Nedideliame puodelyje arba ąsotyje sumaišykite vandenį ir likusius 100 g cukraus ir išmaišykite. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišydami nuimkite nuo ugnies. Nuolat maišydami visiškai ištirpinkite cukrų ir atvėsinkite, kad būtų šiek tiek šiltas.

Žingsnis 4

Kokosų pyragas Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną ir sviestą, išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Kokosų pyragas Žingsnis 5
Paruoškite pyragaičius ir sumontuokite tortą. Kiekvieną pyragą pamirkykite cukraus sirupe. Tada surinkite tortą. Vieną biskvito dalį dėkite į lėkštę, ant viršaus užtepkite šiek tiek kremo, išlyginkite mentele. Ant viršaus uždėkite antrąją torto dalį, patepkite ją kremu ir išlyginkite. Kremo perteklių nuo torto šonų surinkite mentele. Likusiu kremu aptepkite torto šonus.

Žingsnis 6

Kokosų pyragas Žingsnis 6
Papuoškite tortą. Torto šonus ir viršų pabarstykite kokoso drožlėmis. Likusį kremą šaukštu supilkite į konditerinį maišelį su vamzdelio antgaliu ir papuoškite torto kraštus sūkuriais. Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos