Publikavimo data: 2025-08-17
Kokosų rojaus sausainiai.
Kokosų mėgėjams siūlau pasigaminti nuostabų sausainį, kuris suteiks nepamirštamą dangišką malonumą. Traškus išorėje ir minkštas bei švelnus kokosinis sausainis viduje. Lengva pagaminti ir labai skanu!
Žingsnis 1
Cukrų sumalkite kavos malūnėliu iki miltelių, kad sausainiai taptų dar švelnesni, o milteliai greičiau ištirptų tešloje. Paruoškite sausą dubenį, plaktuvą arba maišytuvą.
Žingsnis 2
Sviestą sudėkite į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir šiek tiek paplakite, kad masė taptų puri. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir toliau plakite.
Žingsnis 3
Į miltus suberkite kepimo miltelius ir vanilę, persijokite per sietelį ir supilkite į tešlą, išmaišykite šaukštu arba mentele. Sudėkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite. Tešla bus klampios konsistencijos.
Žingsnis 4
Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 40-60 minučių, kad tešla taptų tankesnė ir būtų lengviau dirbti.
Žingsnis 5
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti sausainius. Arbatiniu šaukšteliu paimkite nedidelį kiekį tešlos ir suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliuką.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, išdėliodami juos vienas nuo kito. Iš šio kiekio tešlos turėtų išeiti apie 12-13 sausainių. Kiekvieną sausainį viršuje šiek tiek suplokite plačiu peiliu, kad būtų šiek tiek plokštesnis.
Žingsnis 7
Kepkite 170 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Kategorijos