Publikavimo data: 2025-08-20
Kondensuota želė
Lengvai pagaminamas desertas, pasižymintis subtilumu. Jis gaminamas iš kiekvienuose namuose esančių ingredientų, o papuošti jį galite kuo tik norite. Sukurkite. Papuošimui galite naudoti bet kokias uogas, šokoladą, riešutus, vaisius ar džiovintus vaisius.
Žingsnis 1
Želatiną supilkite į 70 g karšto vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite plakikliu, kad želatina ištirptų. Nuolat maišydami supilkite kondensuotą pieną. Paviršiuje pasirodys maži burbuliukai. Nukelkite nuo ugnies prieš užvirinant. Sudėkite kokoso drožles.
Žingsnis 2
Supilkite į serviravimo formeles. Galite naudoti keksiukų formeles arba nedidelius salotinius dubenėlius ir lėkštes. Ant formos dugno uždėkite papuošimą, kad apvertus formą ji būtų viršuje. Taip pat galite papuošti paviršių, jei nenorite apversti. Pirmiau išvardytų ingredientų kiekio užtenka 4 standartinėms keksiukų formelėms.
Žingsnis 3
Dėkite į šaldytuvą maždaug 1-2 valandoms, kol sustings.
Žingsnis 4
Išimkite želė iš formos užlenkdami kraštus.
Kategorijos