Publikavimo data: 2024-03-23
Kondensuoto pieno keksas
Keksiukas - vienas mėgstamiausių saldumynų. Paprastai šis kepinys įdarytas džiovintais vaisiais, riešutais, kokoso drožlėmis arba šokoladu. Yra daugybė tokių įdarų variantų: viskas priklauso nuo individualių pageidavimų. Keksiukus taip pat galima paruošti tiesiog su kondensuotu pienu. Dėl jo kepiniai tampa minkšti ir švelnūs, o tai nepaliks abejingo nė vieno mėgėjo. Savo tekstūra toks keksas primena sausainį, tačiau, kitaip nei jis, nereikalauja vargo jį ruošiant.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Įmaišykite kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Žingsnis 3
Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Mišinį sudėkite į kepimo formą, iš anksto patepdami ją augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Keksiukus kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps (apie 40 minučių).
Kategorijos