Publikavimo data: 2024-05-25
Konservuotos skumbrės užkandžiui
Žuvies konservai yra strateginės atsargos, kurių turi kiekviena namų šeimininkė. Jos praverčia stovyklaujant ir keliaujant po kaimą, dažnai dedamos ant stalo kaip užkandis, kai svečiai netikėtai pasirodo ant slenksčio. Konservuoti namuose galima bet kokią žuvį. Ypač skanūs žuvų konservai būna skumbrės. Patiekalo sėkmės paslaptis yra viena - kokybiška šviežia žuvis. Žuvies skerdena turi būti vienodos spalvos, be dėmių ir mechaninių pažeidimų, mėsa - elastinga, akys - šviesios, žiaunos - raudonos.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį konservavimui. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir jį įkaitinkite. Sudėkite žuvų skerdenas ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada skumbrę šiek tiek atvėsinkite, atskirkite stuburą, išimkite stambius kaulus ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, suberkite svogūnus ir morkas ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite skumbrės konservus. Į storadugnį puodą sudėkite pusę keptų daržovių, ant viršaus išdėliokite žuvies gabalėlius, o ant viršaus - likusias daržoves. Įberkite druskos, gvazdikėlių, raudonėlio ir juodųjų pipirų, lauro lapų, cukraus, acto. Supilkite vandeniu atskiestą pomidorų pastą, įjunkite mažą ugnį ir troškinkite po dangčiu 2 valandas. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio, masė neturi sudegti.
Kategorijos