Publikavimo data: 2024-06-11
Kopūstai žiemos kopūstų sriubai
Šči gaminamas iš raugintų kopūstų ir pasižymi būdinga rūgštele. Žiemai paruošti šči kopūstai bus puikus jūsų pagalbininkas virtuvėje. Su tokiais preparatais lengvai ir paprastai gaminsite visą žiemą. Į išvirtą mėsos sultinį įdėkite nuluptų sveikų bulvių ir žiemai virtų kopūstų. Kai sultinys ir bulvės bus paruoštos, į puodą sudėkite žiemai virtus kopūstus. 10 minučių ir sriuba paruošta.
Žingsnis 1
Kopūstus susmulkinkite peiliu, kad būtų sultingesni. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - griežinėliais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir susmulkinkite kelias skilteles česnako. Tada jos geriau atskleis savo skonį.
Žingsnis 3
Aukštoje keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Supjaustytus kopūstus sutrinkite rankomis ir pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 4
Kai svogūnai ir morkos pagels, sudėkite kopūstus ir paprikas. Gerai išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Tada įpilkite pomidorų pastos, ji suteiks padažui sodresnę spalvą. Išmaišykite, įpilkite reikiamą kiekį vandens ir palikite troškintis, kol suminkštės. Apie 20 minučių. Troškinimo laikas priklauso nuo kopūstų rūšies. Jaunesniems kopūstams troškinti reikės mažiau laiko, nes jie dar bus minkšti.
Žingsnis 6
Gerai išplaukite stiklainį ir sterilizuokite. Kopūstus užpilkite actu ir troškinkite 5-7 minutes, tada pasūdykite, pagal skonį įberkite šiek tiek cukraus ir pipirų. Likus 2-3 minutėms iki troškinimo pabaigos nepamirškite įdėti lauro lapą. Paruoštą mišinį atsargiai perkelkite į paruoštą stiklainį.
Žingsnis 7
Suvyniokite stiklainį, užsukite dangtelį ir sandariai uždenkite, palikite taip 24 valandas. Jis turėtų gerai garuoti.
Kategorijos