Publikavimo data: 2024-06-11
Kopūstų kisielius
Kopūstų kisielius gaminamas be druskos ir yra fermentacijos produktas. Todėl gėrimas praturtintas naudingomis simbiotinėmis bakterijomis, kurios gerina virškinamojo trakto veiklą. Receptas yra gana paprastas ir nereikalauja specialaus paruošimo. Tai taip pat yra biudžetinis variantas (pagrindinis elementas yra žiedinis kopūstas). Ir nepaisant to, jame yra daug naudingų elementų. Puikiai atgaivina ir suteikia lengvumo visam kūnui.
Žingsnis 1
Pašildykite vandenį, suberkite cukrų, gerai išmaišykite, suberkite mieles. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir padėkite šiltoje vietoje. Mielės turi sudaryti nedidelį dangtelį.
Žingsnis 2
Kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus blenderiu iki košės.
Žingsnis 4
Perpilkite į stiklainį, kad būtų patogiau. Įdėkite pakilusių mielių.
Žingsnis 5
Uždenkite marle ir palikite šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi. Apie 4-5 dienas.
Žingsnis 6
Kai tik kisielius nustoja burbuliuoti. Perkoškite per marlę, supilkite į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą. Į šaldytuvą galite įdėti raugą (pyragą).
Kategorijos