Kopūstų kisielius pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kopūstų kisielius

Kopūstų kisielius gaminamas be druskos ir yra fermentacijos produktas. Todėl gėrimas praturtintas naudingomis simbiotinėmis bakterijomis, kurios gerina virškinamojo trakto veiklą. Receptas yra gana paprastas ir nereikalauja specialaus paruošimo. Tai taip pat yra biudžetinis variantas (pagrindinis elementas yra žiedinis kopūstas). Ir nepaisant to, jame yra daug naudingų elementų. Puikiai atgaivina ir suteikia lengvumo visam kūnui.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų kisielius Žingsnis 1
Pašildykite vandenį, suberkite cukrų, gerai išmaišykite, suberkite mieles. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir padėkite šiltoje vietoje. Mielės turi sudaryti nedidelį dangtelį.

Žingsnis 2

Kopūstų kisielius Žingsnis 2
Kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

Žingsnis 3

Kopūstų kisielius Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus blenderiu iki košės.

Žingsnis 4

Kopūstų kisielius Žingsnis 4
Perpilkite į stiklainį, kad būtų patogiau. Įdėkite pakilusių mielių.

Žingsnis 5

Kopūstų kisielius Žingsnis 5
Uždenkite marle ir palikite šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi. Apie 4-5 dienas.

Žingsnis 6

Kopūstų kisielius Žingsnis 6
Kai tik kisielius nustoja burbuliuoti. Perkoškite per marlę, supilkite į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą. Į šaldytuvą galite įdėti raugą (pyragą).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos