Publikavimo data: 2024-05-19
Kopūstų pyragai
Žingsnis 1
Susmulkinkite šviežią kopūstą, supjaustykite svogūnus ir žoleles, jei norite, kopūstus galite pagardinti trupučiu citrinos sulčių.
Žingsnis 2
Kopūstus ir svogūnus sudėkite į troškinimui skirtą puodą, įdėkite sviesto. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol kopūstai taps minkšti.Likus 3-4 minutėms iki virimo, pasūdykite įdarą, pagardinkite maltais pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą lygiomis dalimis į nedidelius ritinėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite, jei tešla lipa prie rankų ir įrankių, naudokite miltus.Į iškočiotos tešlos vidurį paskleiskite įdarą ir sudėkite smulkintas žoleles. Tą patį padarykite su kiekvienu tešlos gabalėliu.
Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą ir užspauskite kraštus. Sudėkite paplotėlius į kepimo indą, jei reikia, patepkite aliejumi arba kiaušinio tryniu. Prieš tai kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Kepkite orkaitėje, 180 ℃ temperatūroje, 30-35 min.
Žingsnis 5
Atvėsinkite paplotėlius po rankšluosčiu ir patiekite, o gurmanams galite patiekti su grietine arba skystu glajumi. Gero apetito!
Kategorijos