Publikavimo data: 2024-06-15
Kopūstų skrebučiai
Skrudinta duona su cukinija - labai subtilus užkandis, paruoštas iš smulkintų daržovių ir lydyto sūrio. Šviežios žolelės papildo patiekalą, suteikdamos jam sultingumo. Apetitinės cukinijos puikiai dera su svogūnais ir morkomis, todėl patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Petražolių žalumynus galima pakeisti kalendromis. Tokiu atveju patiekalas įgaus malonų aštrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tada sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite daržoves 1 minutę. Tada į keptuvę sudėkite morkas, išmaišykite ir palikite kepti dar 4 minutes. Po to į ingredientus sudėkite cukinijas ir druskos pagal skonį, išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite daržoves troškintis 10 minučių. Pabaigoje nuimkite dangtį ir troškinkite mišinį dar 5 minutes, tada nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Duonos riekes išdžiovinkite skrudintuve. Į maišytuvo dubenį sudėkite griežinėliais supjaustytus sūrius ir susmulkintas žoleles. Į blenderį supilkite atvėsintą daržovių mišinį. Sumalkite ingredientus iki tyrės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite mišinį ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių. Paruoštą įdarą užtepkite ant duonos riekelių.
Kategorijos