Publikavimo data: 2024-04-28
Kopūstų štrudelis
Štrudelis visų pirma žinomas kaip desertinis patiekalas, tačiau galite pasigaminti ir kopūstų versiją. Jis tiks pp, nes pasirodo, kad yra mažai kaloringas. Vietoj grietinėlės kopūstams troškinti galite naudoti pieną su įdėtu sviestu, skonis nuo to nepasikeis. Tešlai verta skirti daugiausiai laiko ir kruopštumo, kad ji išeitų plona ir labai minkšta, tada ir pats vyniotinis bus minkštas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį. Supilkite vandenį, druską ir augalinį aliejų, tada kruopščiai išminkykite tešlą į rutulį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje, kol apskrus, apie 5-7 minutes, tada sudėkite kopūstus, vandenį ir troškinkite 10 minučių, kol išgaruos skystis. Tada supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 15-20 minučių, kol kopūstai suminkštės. Įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Susukite ritinį. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, patepkite puse sviesto. Tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, palikdami 3-5 cm nuo kraštų. Atsargiai susukite štrudelį.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos vyniotinį. Viršų patepkite likusiu sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 40-50 minučių.
Kategorijos