Publikavimo data: 2025-08-18
Korėjietiška silkė
Šiame recepte nebus sudėtingų ingredientų ir ilgų pasakojimų apie marinatą. Korėjietišką silkę galės pasigaminti kiekvienas, svarbu tik įsiklausyti į savo skonio pojūčius. Gaminimo procesas užtruks ne ilgiau kaip 15 minučių, o ant jūsų stalo atsiras nuostabus užkandis. Verta pabandyti!
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas specialia korėjietiška morkų tarka. Reikės vienos didelės arba dviejų vidutinio dydžio morkų.
Žingsnis 2
Supjaustykite pusę svogūno, nuplikykite jį verdančiu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu vandeniu. Taip pašalinsite svogūno kartumą, bet svogūnas neišvirs, o išliks traškus. Sudėkite svogūnus prie morkų.
Žingsnis 3
Indą pasūdykite, įberkite malto imbiero, maltų baltųjų pipirų, džiovintų česnakų, sezamo sėklų ir cukraus. Česnako skiltelę sutrinkite česnako spaustuku. Įpilkite acto, augalinio aliejaus ir šiek tiek sojų padažo. Patiekalą gerai išmaišykite, kad kuo daugiau išsiskirtų sulčių.
Žingsnis 4
Sūdytą silkės filė supjaustykite porcijomis ir sudėkite į morkas. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Korėjietiška silkė paruošta.
Kategorijos