Publikavimo data: 2024-05-26
Korėjietiška skumbrė su morkomis
Korėjoje šis patiekalas vadinamas "Hae", o tai reiškia "žalia marinuota žuvis". Svarbiausias paruošimo momentas - skumbrės marinavimas acte. Taip ruošiant žuvis išsaugo vertingiausias ir naudingiausias savybes, o specifinis kvapas išnyksta. Skumbrę su korėjietiškomis morkomis galima ruošti ne tik pietums, bet ir patiekti prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Marinuokite skumbrę. Užpilkite ją 9 % acto, kad žuvis būtų visiškai apsemta. Uždenkite žuvį lėkšte ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 2 valandas.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite joje augalinį aliejų ir sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite smulkintą česnaką, druską, cukrų ir korėjietiškų morkų prieskonius. Sumaišykite ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Sudėkite skumbrės salotas su korėjietiškomis morkomis. Į salotinę sudėkite skumbrės filė gabalėlius ir tarkuotas morkas. Tada sudėkite karštai pakepintus svogūnus su prieskoniais. Užpilkite sojų padažu ir atsargiai išmaišykite silikonine arba medine mentele. Dėkite į šaldytuvą ir palikite salotas 3 valandoms.
Kategorijos