Korėjietiškas morkų užkandis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Korėjietiškas morkų užkandis

Morkos, marinuotos su aštriais prieskoniais, sojų padažu ir augaliniu aliejumi, dažnai parduodamos ant parduotuvių prekystalių ir naudojamos dešrainių, šašlykų ir kitų gatvės patiekalų gamyboje. Dėl to šis patiekalas dažnai nepelnytai priskiriamas greitam maistui ir laikomas nelabai sveiku. Tačiau tinkamai paruoštos korėjietiškos morkos nusipelno daug geresnio įvertinimo. Mat joje yra labai daug provitamino A - betakaroteno, kuris ištirpsta aliejuje. Todėl šviežių korėjietiškų morkų salotos su aliejumi bus naudingos organizmui, jei jas vartosite reguliariai.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Korėjietiškas morkų užkandis Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite specialia korėjietiška morkų tarka. Daržovių gabaliukai turi būti panašūs į ilgus makaronus.

Žingsnis 2

Korėjietiškas morkų užkandis Žingsnis 2
Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Tada saulėgrąžų aliejų įkaitinkite beveik iki virimo, kad morkos greičiau marinuotųsi.

Žingsnis 3

Korėjietiškas morkų užkandis Žingsnis 3
Tarkuotas morkas sumaišykite su prieskoniais, actu ir karštu augaliniu aliejumi. Įdėkite į stiklinį indą sandariai, kad morkos leistų sultims tekėti. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 4-5 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos