Publikavimo data: 2025-08-17
Korėjietiškas morkų užkandis
Morkos, marinuotos su aštriais prieskoniais, sojų padažu ir augaliniu aliejumi, dažnai parduodamos ant parduotuvių prekystalių ir naudojamos dešrainių, šašlykų ir kitų gatvės patiekalų gamyboje. Dėl to šis patiekalas dažnai nepelnytai priskiriamas greitam maistui ir laikomas nelabai sveiku. Tačiau tinkamai paruoštos korėjietiškos morkos nusipelno daug geresnio įvertinimo. Mat joje yra labai daug provitamino A - betakaroteno, kuris ištirpsta aliejuje. Todėl šviežių korėjietiškų morkų salotos su aliejumi bus naudingos organizmui, jei jas vartosite reguliariai.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite specialia korėjietiška morkų tarka. Daržovių gabaliukai turi būti panašūs į ilgus makaronus.
Žingsnis 2
Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Tada saulėgrąžų aliejų įkaitinkite beveik iki virimo, kad morkos greičiau marinuotųsi.
Žingsnis 3
Tarkuotas morkas sumaišykite su prieskoniais, actu ir karštu augaliniu aliejumi. Įdėkite į stiklinį indą sandariai, kad morkos leistų sultims tekėti. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 4-5 valandas.
Kategorijos