Publikavimo data: 2025-08-18
Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis
Korėjietiškos morkos neturi nieko bendra su Korėja. Trečiojo dešimtmečio pabaigoje kai kurie korėjiečiai buvo deportuoti į Aziją. Daugybė žmonių atsidūrė nepažįstamoje šalyje ir nepažįstamoje aplinkoje. Jie susidūrė su tuo, kad svetimoje šalyje nebuvo pažįstamų maisto produktų ir produktų nacionaliniams patiekalams gaminti. Tada jie pradėjo eksperimentuoti iš to, ką turėjo. Korėjiečiai tradiciniam patiekalui gaminti naudojamus Pekino kopūstus pakeitė morkomis, t. y. pakeitė pagrindinį ingredientą, tačiau marinatui skirti prieskoniai ir gaminimo technologija liko tie patys, todėl patiekalai įgavo tą patį vietinį skonį.
Žingsnis 1
Nuimkite viršutinius ir apatinius pelekus nuo žuvų skerdenų. Atskirkite mėsą nuo stuburo. Išimkite kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į gilų dubenį. Druska ir pipirai. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant žuvies. Užpilkite actu. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Tuo tarpu morkas sutarkuokite specialia korėjietiška morkų tarka. Česnakus išspauskite per česnakų presą. Smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 3
Po valandos žuvį išimkite iš šaldytuvo. Išpilkite actą ir nuplaukite šaltu vandeniu. Išspauskite skysčio perteklių. Sudėkite morkas, žoleles ir česnakus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sudėkite į stiklainį.
Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų iki virimo ir supilkite jį į stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir gerai suplakite. Dėkite į šaldytuvą porai valandų.
Kategorijos