Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis

Korėjietiškos morkos neturi nieko bendra su Korėja. Trečiojo dešimtmečio pabaigoje kai kurie korėjiečiai buvo deportuoti į Aziją. Daugybė žmonių atsidūrė nepažįstamoje šalyje ir nepažįstamoje aplinkoje. Jie susidūrė su tuo, kad svetimoje šalyje nebuvo pažįstamų maisto produktų ir produktų nacionaliniams patiekalams gaminti. Tada jie pradėjo eksperimentuoti iš to, ką turėjo. Korėjiečiai tradiciniam patiekalui gaminti naudojamus Pekino kopūstus pakeitė morkomis, t. y. pakeitė pagrindinį ingredientą, tačiau marinatui skirti prieskoniai ir gaminimo technologija liko tie patys, todėl patiekalai įgavo tą patį vietinį skonį.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis Žingsnis 1
Nuimkite viršutinius ir apatinius pelekus nuo žuvų skerdenų. Atskirkite mėsą nuo stuburo. Išimkite kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į gilų dubenį. Druska ir pipirai. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant žuvies. Užpilkite actu. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 2

Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis Žingsnis 2
Tuo tarpu morkas sutarkuokite specialia korėjietiška morkų tarka. Česnakus išspauskite per česnakų presą. Smulkiai supjaustykite žoleles.

Žingsnis 3

Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis Žingsnis 3
Po valandos žuvį išimkite iš šaldytuvo. Išpilkite actą ir nuplaukite šaltu vandeniu. Išspauskite skysčio perteklių. Sudėkite morkas, žoleles ir česnakus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sudėkite į stiklainį.

Žingsnis 4

Korėjietiškos morkos su aromatingomis jūros lydekomis Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų iki virimo ir supilkite jį į stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir gerai suplakite. Dėkite į šaldytuvą porai valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos