Publikavimo data: 2024-06-15
Krabų salotos su lengvai sūdyta rausvąja lašiša
Krabų salotos su rausvąja lašiša - tai Viduržemio jūros regiono salotos, stebinančios savo skoniu ir išvaizda. Šios salotos yra labai maistingos, o dėl tokių ingredientų kaip lengvai sūdyta rausvoji lašiša, salotos tampa organizmui labai naudingo fosforo saugykla.
Žingsnis 1
Virtus kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius ir sutarkuokite juos smulkia tarka. Salotos sudedamos sluoksniais, geriausia jas surinkti žiedu. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite tarkuotus baltymus, šiek tiek sutrinkite ir ištepkite majonezu, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka arba korėjietiška morkų tarka. Tada sluoksniuokite tarkuotas morkas, rankomis jas šiek tiek sutrinkite. Sluoksnį pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, tada aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Švelniai pasūdytą rausvąją lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ant kito sluoksnio dėkite griežinėliais supjaustytą rausvąją lašišą. Šio sluoksnio nesūdykite. Sluoksnį šiek tiek sutrinkite, patepkite majonezu.
Žingsnis 4
Paimkite alyvuoges ir supjaustykite jas maždaug 3-4 milimetrų storio apskritimais. Alyvuogių skilteles dėkite ant kito sluoksnio. Negailėkite jų.
Žingsnis 5
Išimkite krabų lazdeles iš įvyniojimo ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Krabų lazdeles sudėkite ant alyvuogių, šiek tiek jas prispausdami. Šį sluoksnį pasūdykite ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 6
Atsargiai apverskite salotas į kitą lėkštę. Sutarkuokite trynius smulkia tarka ir pabarstykite ant salotų viršaus, kad uždengtumėte baltymų sluoksnio ertmes. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir jais papuoškite salotas. Dėkite salotas į šaldytuvą valandai, kad įsigertų, ir patiekite.
Kategorijos