Publikavimo data: 2024-06-15
Krapų skrebučiai
Šviežiomis žolelėmis galima puošti įvairius patiekalus, įskaitant sumuštinius. Krapais ir petražolėmis taip pat galima gardinti skrebučius. Rinkdamiesi krapus atkreipkite dėmesį į žalumynų išvaizdą. Lapų spalva turėtų būti sodriai žalia. Patrinkite pirštais nedidelę šakelę - jei kvapas nėra aiškus ir ryškus, vadinasi, augalas augo šiltnamyje. Krapų lapai turi būti sausi liečiant, o stiebas tvirtas.
Žingsnis 1
Paruoškite majonezą. Į dubenėlį įmuškite vištos kiaušinį. Sudėkite garstyčias, cukrų ir druską. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir pradėkite plakti mikseriu. Pradėkite nuo mažiausio greičio, tada palaipsniui didinkite galingumą. Plona srovele supilkite augalinį aliejų ir plakite iki norimos konsistencijos. Tada supilkite citrinų sultis ir vėl plakite. Dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad majonezas sutirštėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite duonos riekes ir kepkite ant sausos keptuvės ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes. Apkeptas duonos riekes aptepkite 1 valgomuoju šaukštu naminio majonezo ir gausiai pabarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos