Publikavimo data: 2024-05-25
Kreivi eklerai su medaus glajumi
Choux tešlą mėgsta daugelis žmonių. Erdvūs, su švelniu bet kokios tekstūros ir sudėties kremu, jiems iškepti prireikia šiek tiek laiko, tačiau jie verti šventinio valgiaraščio. Jų ypatybė ta, kad įdaras gali būti bet kokia grietinėlės masė jūsų nuožiūra. Tai suteikia jiems nepakartojamą skonį ir aromatą, tekstūrą ir išvaizdą. Jiems nereikia brangių ir delikatesinių produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, sudėkite cukrų, sviestą, druską, įjunkite ugnį ir užvirinkite. Kai mišinys užvirs, suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies, palikite 2-3 minutes atvėsti, tada į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį ir greitai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai tešla bus paruošta, formuokite eklerus naudodami trintuvą arba šaukštą ir dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių kepti.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą, kaitinkite, bet neužvirinkite. Kitame dubenyje sumaišykite trynius, cukrų, kakavą, vaniliną, krakmolą ir išmaišykite. Pieną ir grietinėlę pilkite į sausą mišinį srovelėmis, maišydami. Padidinkite kaitrą. Toliau maišykite, kol mišinys sutirštės. Tada sudėkite šokoladą ir sviestą ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Pirmiausia į dubenėlį įpilkite vandens ir palikite želatiną 10 minučių, kad ištirptų. Į puodą suberkite cukrų ir medų ir pastatykite ant ugnies. Maišykite, kol mišinys taps rudas. Nuimkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, tada sudėkite želatiną ir palikite 10 minučių atvėsti.
Žingsnis 5
Susmulkinkite lazdyno riešutus mažais gabalėliais. Įdarykite eklerus kremu, naudodami pypkutę, glaistykite ir apibarstykite riešutais.
Kategorijos