Kreivi eklerai su medaus glajumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kreivi eklerai su medaus glajumi

Choux tešlą mėgsta daugelis žmonių. Erdvūs, su švelniu bet kokios tekstūros ir sudėties kremu, jiems iškepti prireikia šiek tiek laiko, tačiau jie verti šventinio valgiaraščio. Jų ypatybė ta, kad įdaras gali būti bet kokia grietinėlės masė jūsų nuožiūra. Tai suteikia jiems nepakartojamą skonį ir aromatą, tekstūrą ir išvaizdą. Jiems nereikia brangių ir delikatesinių produktų.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreivi eklerai su medaus glajumi Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, sudėkite cukrų, sviestą, druską, įjunkite ugnį ir užvirinkite. Kai mišinys užvirs, suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies, palikite 2-3 minutes atvėsti, tada į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį ir greitai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kreivi eklerai su medaus glajumi Žingsnis 2
Kai tešla bus paruošta, formuokite eklerus naudodami trintuvą arba šaukštą ir dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių kepti.

Žingsnis 3

Kreivi eklerai su medaus glajumi Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą, kaitinkite, bet neužvirinkite. Kitame dubenyje sumaišykite trynius, cukrų, kakavą, vaniliną, krakmolą ir išmaišykite. Pieną ir grietinėlę pilkite į sausą mišinį srovelėmis, maišydami. Padidinkite kaitrą. Toliau maišykite, kol mišinys sutirštės. Tada sudėkite šokoladą ir sviestą ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Kreivi eklerai su medaus glajumi Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Pirmiausia į dubenėlį įpilkite vandens ir palikite želatiną 10 minučių, kad ištirptų. Į puodą suberkite cukrų ir medų ir pastatykite ant ugnies. Maišykite, kol mišinys taps rudas. Nuimkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, tada sudėkite želatiną ir palikite 10 minučių atvėsti.

Žingsnis 5

Kreivi eklerai su medaus glajumi Žingsnis 5
Susmulkinkite lazdyno riešutus mažais gabalėliais. Įdarykite eklerus kremu, naudodami pypkutę, glaistykite ir apibarstykite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos