Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 2
Šoninę supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite majonezą, kečupą, žoleles, druską ir pipirus pagal skonį.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 7
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, majonezą ir persijotus miltus. Įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Konsistencija turi priminti tirštą grietinę.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite į ją tešlą ir paskleiskite ją ant dugno. Kepkite ant mažos ugnies kelias minutes, kol šiek tiek sukietės.
Žingsnis 9
Apšlakstykite plutą picos padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 10
Ant pagrindo dėkite įdarą: pomidorus, šoninę, paprikas ir alyvuoges.
Žingsnis 11
Uždenkite picą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Stebėkite, kad apačia nesudegtų.
Žingsnis 12
Picą papuoškite bazilikų lapeliais ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Gero apetito!