Publikavimo data: 2025-08-20
Kreminė želė su vaisiais ir uogomis
Nepaisant to, kad želė buvo ruošiama ir patiekiama ant stalo labai seniai, dar XIII amžiuje, šis patiekalas taip seniai nebuvo plačiai paplitęs. Taip nutiko dėl to, kad medžiagos, suteikiančios skysčiams klampumo, išgavimo procesas buvo labai ilgas ir sudėtingas - produktus reikėjo labai ilgai virti, o sultinį išgarinti, todėl gaudavosi želė, tinkama tik pikantiškiems patiekalams. Tačiau dabar, vystantis maisto pramonei, kiekvienoje virtuvėje yra maišelis sausos želatinos, kurios pagrindinė forma yra visiškai bekvapė ir beskonė. Į pagrindą įmaišius želatinos tirpalo, galima išgauti visiškai kitokio skonio, spalvos ir kvapo patiekalus.
Žingsnis 1
Želatiną užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Į grietinėlę suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Supilkite karštame vandenyje ištirpintą želatiną, perkoškite per sietelį ir gerai išmaišykite. Į kiekvieną želė formą įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus mišinio ir įdėkite į šaldytuvą 10 minučių.
Žingsnis 3
Supjaustykite braškes ir persikus kubeliais. Išimkite želė iš šaldytuvo ir sudėkite uogas bei persikus į kiekvieną formą. Užpildykite iki viršaus saldžiąja grietinėle ir želatina ir palikite šaldytuve 2 valandoms sustingti.
Kategorijos