Publikavimo data: 2025-08-19
Kreminiai graikiniai riešutai su druska
Skrudinti graikiniai riešutai yra sodresnio skonio nei žali graikiniai riešutai. Graikinių riešutų branduolius galima ilgai laikyti neprarandant jų savybių. Juose gausu jodo, naudingo kepenims stiprinti. Jų cheminė sudėtis priklauso nuo sunokimo laipsnio.
Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant šiek tiek žemesnės nei vidutinės ugnies. Supilkite riešutus ir dažnai maišydami kepkite 3-4 minutes, kad jie iš visų pusių apkeptų.
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą į riešutus ir pakratykite keptuvę, kad riešutai visiškai pasidengtų sviestu.
Žingsnis 3
Pagardinkite druska, ją tolygiai paskleiskite kratydami keptuvę arba maišydami mentele. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Kategorijos