Publikavimo data: 2024-06-23
Kreminiai sviestiniai sausainiai su apelsinais
Visi mėgsta kepimo namuose kvapą. Prie arbatos patiekite gardžių naminių sausainių, ir vakarinis arbatvakaris taps maža šeimos švente. Smėliniai sausainiai yra labai švelnūs, trapūs ir traškūs, jie ilgai negenda ir tiesiog tirpsta burnoje. Šis receptas labai rafinuotas, o subtilios citrusinės apelsinų natos padaro jų skonį dar sodresnį ir ryškesnį. Kadangi tešla yra labai elastinga, jai galima suteikti bet kokią formą naudojant specialias formeles arba tiesiog rankomis.
Žingsnis 1
Užminkykite sausainių tešlą. Pirmiausia sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukraus pudrą, druską ir vanilę. Sudėkite smulkintą apelsino žievelę ir sviestą, kruopščiai sutrinkite miltus ir sviestą iki smulkių trupinių. Įdėkite kiaušinio trynį ir išminkykite minkštą tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Padalykite tešlą į dvi nedideles dalis ir kiekvieną iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį. Naudodami stiklinę, specialią formą arba aštrų peilį, iš tešlos išpjaukite apskritimus. Kiekvieną sausainį pamerkite į cukrų ir dėkite ant kepimo skardos cukraus puse į viršų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos