Publikavimo data: 2025-08-17
Kreminiai vaniliniai keksiukai
Nedideli biskvitiniai puodelio formos pyragėliai su kremu, arba, kaip jie dar vadinami, kapeikos, jau tapo privaloma šventės puošmena. Šis saldus dekoras toks pat įspūdingas kaip ir įprasti dideli tortai. Kepiniai sukuria atpalaiduojančią atmosferą ir paprastai dar labiau patinka svečiams. Jų pikantiškumas slypi jų įvairovėje: vaniliniai, kreminiai ir šokoladiniai, su karamelės ir putėsių įdaru, su įvairiaspalviais kepurėlėmis iš grietinėlės ar baltyminio kremo. Siūlome patikrintą kreminių vanilinių keksiukų receptą, jų tešla skoniu primena garsųjį šifoninį sausainį.
Žingsnis 1
Į suminkštėjusį sviestą suberkite granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų. Pradėkite plakti nedideliu mikserio greičiu ir toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 2
Atskirai sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Pusę miltų mišinio supilkite į sviesto ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite. Tada supilkite pieną ir dar kartą gerai išmaišykite mikseriu arba plaktuvu.
Žingsnis 3
Tada supilkite likusius miltus, dar kartą išmaišykite ir pripildykite paruoštus puodelius iki pusės jų tūrio. Kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis lieka sausas - keksiukai paruošti.
Žingsnis 4
Norėdami papuošti, pagaminkite sviestinį kremą. Sumaišykite varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą mikseriu arba trintuvu. Plakite juos kartu, kol taps standūs ir purūs. Šiuo kremu konditeriniu maišeliu ištepkite keksiukų dangtelius. Papuoškite uogomis arba cukraus dražė.
Kategorijos