Publikavimo data: 2024-06-23
Kreminis fondiu
Šiandien fondiu yra populiarus patiekalas. Jo atsiradimo istorija siekia septynis šimtmečius. Daugelis žmonių fondiu laiko prancūzišką patiekalą. Tačiau tai yra nacionalinis šveicarų patiekalas, atsiradęs Šveicarijos piemenų dėka. Jie sugalvojo ant ugnies lydyti sukietėjusį sūrį ir mirkyti į jį duoną. Fondiu yra populiarus dėl prieinamų ingredientų, paprasto paruošimo ir skonio.
Žingsnis 1
Abiejų rūšių sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite juos į dubenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į teflonu dengtą puodą supilkite 6 valgomuosius šaukštus grietinėlės, pastatykite ant silpnos ugnies ir leiskite užvirti.
Žingsnis 3
Kol grietinėlė verda, supjaustykite duoną plonais griežinėliais ir paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje.
Žingsnis 4
Kai tik grietinėlė užvirs, suberkite tarkuotą sūrį. Nuolat maišykite, kad sūris tolygiai įkaistų ir išsilydytų.
Žingsnis 5
Miltus sumaišykite su 4 šaukštais grietinėlės ir palaipsniui, nuolat maišydami, supilkite į sūrio masę. Po kelių minučių mišinys taps vientisas ir sutirštės.
Žingsnis 6
Į fondiu suberkite česnaką, muskatą ir pipirus, viską gerai išmaišykite ir dar porą minučių palaikykite ant ugnies.
Kategorijos