Kreminis fondiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kreminis fondiu

Šiandien fondiu yra populiarus patiekalas. Jo atsiradimo istorija siekia septynis šimtmečius. Daugelis žmonių fondiu laiko prancūzišką patiekalą. Tačiau tai yra nacionalinis šveicarų patiekalas, atsiradęs Šveicarijos piemenų dėka. Jie sugalvojo ant ugnies lydyti sukietėjusį sūrį ir mirkyti į jį duoną. Fondiu yra populiarus dėl prieinamų ingredientų, paprasto paruošimo ir skonio.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
273 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis fondiu Žingsnis 1
Abiejų rūšių sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite juos į dubenį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kreminis fondiu Žingsnis 2
Į teflonu dengtą puodą supilkite 6 valgomuosius šaukštus grietinėlės, pastatykite ant silpnos ugnies ir leiskite užvirti.

Žingsnis 3

Kreminis fondiu Žingsnis 3
Kol grietinėlė verda, supjaustykite duoną plonais griežinėliais ir paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje.

Žingsnis 4

Kreminis fondiu Žingsnis 4
Kai tik grietinėlė užvirs, suberkite tarkuotą sūrį. Nuolat maišykite, kad sūris tolygiai įkaistų ir išsilydytų.

Žingsnis 5

Kreminis fondiu Žingsnis 5
Miltus sumaišykite su 4 šaukštais grietinėlės ir palaipsniui, nuolat maišydami, supilkite į sūrio masę. Po kelių minučių mišinys taps vientisas ir sutirštės.

Žingsnis 6

Kreminis fondiu Žingsnis 6
Į fondiu suberkite česnaką, muskatą ir pipirus, viską gerai išmaišykite ir dar porą minučių palaikykite ant ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos