Publikavimo data: 2024-03-25
Kreminis pieno padažas
Grietinėlės ir pieno padažas prancūzų virtuvėje oficialiai vadinamas "bešameliu". Jo pagrindą visada sudaro miltai, sviestas ir, žinoma, pienas. Tačiau nepaisant to, kad kreminio pieno padažo receptas buvo išrastas Prancūzijoje, šiandien jis dažnai naudojamas ir kitose pasaulio virtuvėse. Pavyzdžiui, Italijoje lazanija ruošiama su bešamelio padažu.
Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, suberkite miltus. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Bešamelio padažo pagrindą kepkite 2 minutes. Į pakepintus miltus įmaišykite pieną. Maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Kai tik padažas užvirs, suberkite prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies apie 1 minutę.
Kategorijos