Kreminis pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kreminis pyragas

Naminis kreminis pyragas yra ypatingas menas. Pirma, kad paruoštumėte klasikinį tortą, jums reikės tinkamo, žingsnis po žingsnio aprašyto recepto, o antra, kai jis, toks gražus ir gardus, bus paruoštas, jums prireiks rimtos ištvermės, kad jo neparagautumėte anksčiau laiko. Tačiau jūsų pastangos bus atlygintos švelniu šio deserto gabalėliu ar net dviem ar trimis!
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis pyragas Žingsnis 1
Paruoškite kremą: kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu, tada plona srovele supilkite karštą pieną. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Uždenkite kremo pagrindą maistine plėvele ir palikite visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Kreminis pyragas Žingsnis 2
Atvėsusį mišinį supilkite į puodą ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol pasirodys pirmieji burbuliukai (7-10 min.). Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 3

Kreminis pyragas Žingsnis 3
Kambario temperatūros sviestą plakite 3-4 minutes iki purumo. Dar plakant į sviestą įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą atvėsusio kremo pagrindo. Įsitikinkite, kad kiekviena pagrindo dalis gerai susimaišė su sviestu.

Žingsnis 4

Kreminis pyragas Žingsnis 4
Paruoškite pyragėlius: puode sumaišykite vandenį, pieną ir sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Suberkite cukrų, druską ir persijotus miltus.

Žingsnis 5

Kreminis pyragas Žingsnis 5
Nuolat maišydami virkite tešlą, kol ji taps vientisa. Tada tešlą dar 1-2 minutes pašildykite, kad išgaruotų skysčio perteklius.

Žingsnis 6

Kreminis pyragas Žingsnis 6
Į atvėsusią tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kiaušinį gerai išmaišydami. Tešla sulips, todėl toliau ją intensyviai minkykite, kol taps vientisa.

Žingsnis 7

Dvi 22 cm skersmens formas išklokite kepimo pergamentu, jei reikia, patepkite pergamentą augaliniu aliejumi.

Žingsnis 8

Kreminis pyragas Žingsnis 8
Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir paskleiskite jas ant pergamento, suformuodami nedideles pakylas. Kepkite pyragėlius 200 °C temperatūroje 15-25 minutes, per tą laiką jie turėtų gerai paruduoti. Leiskite pyragams atvėsti.

Žingsnis 9

Kreminis pyragas Žingsnis 9
Pirmąjį pyragą sudėkite į 22 cm skersmens formą ir aptepkite kremu. Antrąjį pyragą patepkite kremu ir dėkite kremu į apačią ant pirmojo pyrago.

Žingsnis 10

Kreminis pyragas Žingsnis 10
Lengvai sutrinkite tortą rankomis, kad kremas tolygiai pasiskirstytų. Uždenkite formą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, o geriau - per naktį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos