Publikavimo data: 2024-04-08
Kreminis pyragas
Keksiukus galima gaminti su pienu, kefyru, sviestu, tačiau vienas skaniausių - burnoje tirpstantis grietinės keksiukas. Tešlai naudokite 15 proc. riebumo grietinę ir itin tyrus kvietinius miltus. Grietinės keksiukas bus skanesnis, jei į jį įbersite žiupsnelį vanilinio cukraus. Kad keksiukai būtų dar skanesni, taip pat galite naudoti sultenių arba cukruotų vaisių.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Kiaušinius su druska, vanile ir cukrumi išplakite iki baltų putų. Sudėkite grietinę ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į tešlą kartu su sviestu, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Šaukštu supilkite tešlą į formeles ir užpildykite jas iki pusės. Kepkite apie 30-35 minutes. Paruoštus keksiukus palikite 10 minučių atvėsti, o tada patiekite išėmę iš formelių.
Kategorijos