Kreminis pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kreminis pyragas

Norint pagal šį receptą paruošti velykinį kuličą ant grietinėlės, rekomenduojama naudoti riebų pieno produktą, tada tešla bus tanki, drėgna, vidutiniškai saldi, bet sodraus kreminio skonio. Įdarui į kreminį kuličą tinka džiovintos spanguolės, granuliuotos braškės, avietės arba žemuogės. Taip pat galima naudoti tradicinius įdarus, pavyzdžiui, sultenes arba cukruotus vaisius.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
335 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
46 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis pyragas Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Supilkite grietinėlę į dubenį, įberkite 1 šaukštelį cukraus, suberkite mieles ir gerai išmaišykite. Tada suberkite 100 g persijotų miltų ir gerai išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Žingsnis 2

Kreminis pyragas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki tirštų putų. Trynius ištrinkite su cukrumi. Į pakilusią tešlą įmaišykite trynius su cukrumi ir minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai, nedidelėmis porcijomis, įmaišykite kiaušinių baltymus. Nedidelėmis porcijomis suberkite likusius persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kreminis pyragas Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant sauso stalo ir 5-10 minučių minkykite rankomis, tada uždenkite rankšluosčiu ar audiniu ir 30 minučių palikite šiltoje vietoje. Tada vėl 5-10 minučių minkykite tešlą rankomis. Sudėkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Kreminis pyragas Žingsnis 4
Iškepkite kuličą. Tešlą sudėkite į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku, jis turi būti sausas. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 5

Kreminis pyragas Žingsnis 5
Paruoškite kiaušinio baltymo glajų. Kiaušinio baltymą išplakite su cukrumi iki sodrių, tirštų putų.

Žingsnis 6

Kreminis pyragas Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Mentele arba silikoniniu šepetėliu aptepkite pyragėlius baltyminiu glajumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos