Publikavimo data: 2024-04-28
Kreminis pyragas
Norint pagal šį receptą paruošti velykinį kuličą ant grietinėlės, rekomenduojama naudoti riebų pieno produktą, tada tešla bus tanki, drėgna, vidutiniškai saldi, bet sodraus kreminio skonio. Įdarui į kreminį kuličą tinka džiovintos spanguolės, granuliuotos braškės, avietės arba žemuogės. Taip pat galima naudoti tradicinius įdarus, pavyzdžiui, sultenes arba cukruotus vaisius.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Supilkite grietinėlę į dubenį, įberkite 1 šaukštelį cukraus, suberkite mieles ir gerai išmaišykite. Tada suberkite 100 g persijotų miltų ir gerai išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki tirštų putų. Trynius ištrinkite su cukrumi. Į pakilusią tešlą įmaišykite trynius su cukrumi ir minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai, nedidelėmis porcijomis, įmaišykite kiaušinių baltymus. Nedidelėmis porcijomis suberkite likusius persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant sauso stalo ir 5-10 minučių minkykite rankomis, tada uždenkite rankšluosčiu ar audiniu ir 30 minučių palikite šiltoje vietoje. Tada vėl 5-10 minučių minkykite tešlą rankomis. Sudėkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškepkite kuličą. Tešlą sudėkite į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku, jis turi būti sausas. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 5
Paruoškite kiaušinio baltymo glajų. Kiaušinio baltymą išplakite su cukrumi iki sodrių, tirštų putų.
Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Mentele arba silikoniniu šepetėliu aptepkite pyragėlius baltyminiu glajumi.
Kategorijos