Publikavimo data: 2024-06-24
Kreminis pyragas su obuoliais ir cinamonu
Kai buvau paauglys, kiekvieną savaitgalį važiuodavau pas močiutę į kaimą. Kiekvieną kartą ji mane vaišindavo ką tik iškeptu obuolių pyragu. Kartą, su pasimėgavimu valgydama antrąjį gabalėlį, nusprendžiau paklausti močiutės recepto. Kepu jį iki šiol, šiek tiek pakeičiau ir pagardinau, o dabar nusprendžiau juo pasidalyti su jumis.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius. Troškinkite 3-4 minutes. Tada suberkite cinamoną ir cukrų ir troškinkite dar 5 minutes. Į įdarą pagal skonį galite įdėti riešutų arba sultenių.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlių tešlą. Išsijokite miltus. Sviestą arba margariną supjaustykite kubeliais. Miltus ir sviestą sumaišykite iki smėlio trupinių. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius. Įmaišykite sodą su actu. Išmaišykite. Kiaušinius supilkite į miltų mišinį ir išminkykite nelabai lipnią tešlą.
Žingsnis 4
Atplėškite tešlos gabalėlius, kad gautųsi stambūs trupiniai. Jais užpildykite formos dugną ir šiek tiek išminkykite. Tada sudėkite obuolių įdarą. Ant viršaus pabarstykite likusius trupinius ir lengvai išminkykite. Ant viršaus galite pabarstyti riešutų.
Žingsnis 5
Pašaukite pyragą į 180 °C įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos