Kreminis ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Kreminis ritinys

Ar žinojote, kad plakta grietinėlė turi savo pavadinimą? Konditeriai ją vadina "Chantilly" arba "Chantilly cream". Ir visa tai todėl, kad, pasak legendos, ją išrado François Vatelis iš Chantilly pilies. Ir šis konditerijos pasauliui svarbus įvykis įvyko XVII amžiuje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Braškės, Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis ritinys Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi. Maišytuvu išplakite mišinį iki baltumo. Į baltymus įberkite druskos ir plakite iki putų. Sudėkite kiaušinių baltymų ir trynių mišinį ir išmaišykite. Supilkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 15 minučių siųskite į iki 170 ˚C įkaitintą orkaitę. Atsargiai suvyniokite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Kreminis ritinys Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Sumaišykite grietinėlę ir cukraus pudrą mikserio dubenyje. Kruopščiai suplakite, kol cukraus pudra ištirps.

Žingsnis 3

Kreminis ritinys Žingsnis 3
Suvyniokite vyniotinį su kremu. Išvyniokite tešlą ir užtepkite tolygų kremo sluoksnį. Ant viršaus išdėliokite braškes ir desertą tvirtai susukite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos