Publikavimo data: 2024-04-05
Kreminis ritinys
Ar žinojote, kad plakta grietinėlė turi savo pavadinimą? Konditeriai ją vadina "Chantilly" arba "Chantilly cream". Ir visa tai todėl, kad, pasak legendos, ją išrado François Vatelis iš Chantilly pilies. Ir šis konditerijos pasauliui svarbus įvykis įvyko XVII amžiuje.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi. Maišytuvu išplakite mišinį iki baltumo. Į baltymus įberkite druskos ir plakite iki putų. Sudėkite kiaušinių baltymų ir trynių mišinį ir išmaišykite. Supilkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 15 minučių siųskite į iki 170 ˚C įkaitintą orkaitę. Atsargiai suvyniokite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Sumaišykite grietinėlę ir cukraus pudrą mikserio dubenyje. Kruopščiai suplakite, kol cukraus pudra ištirps.
Žingsnis 3
Suvyniokite vyniotinį su kremu. Išvyniokite tešlą ir užtepkite tolygų kremo sluoksnį. Ant viršaus išdėliokite braškes ir desertą tvirtai susukite.
Kategorijos