Publikavimo data: 2024-04-17
Kreminis zefyras
Zefyras atsirado ir įsitvirtino pasaulio kulinarijoje, kai prancūzų virėjai patobulino senosios rusiškos pastilės, kuri gaminama medaus pagrindu, receptą. Prancūzų virėjai šį neįprastą ingredientą pakeitė cukrumi. Rezultatas - klasikinis šiuolaikinių zefyrų receptas. Privalomas kreminių zefyrų gaminimo ingredientas yra grietinėlė. Jos turi būti gana riebios. Geriausia rinktis plaktą grietinėlę.
Žingsnis 1
Paruoškite zefyrus. Aviečių sirupą ir cukrų sumaišykite storadugniame puode. Pastatykite mišinį ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami palaukite, kol sutirštės. Atvėsusius baltymus išplakite iki standžių viršūnių. Cukraus ir sirupo mišinį sumaišykite su plakta grietinėle ir želatina. Kruopščiai išmaišykite. Perpilkite zefyrų masę į formeles ir pabarstykite cukraus pudra. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos