Kreminis zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kreminis zefyras

Zefyras atsirado ir įsitvirtino pasaulio kulinarijoje, kai prancūzų virėjai patobulino senosios rusiškos pastilės, kuri gaminama medaus pagrindu, receptą. Prancūzų virėjai šį neįprastą ingredientą pakeitė cukrumi. Rezultatas - klasikinis šiuolaikinių zefyrų receptas. Privalomas kreminių zefyrų gaminimo ingredientas yra grietinėlė. Jos turi būti gana riebios. Geriausia rinktis plaktą grietinėlę.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
37 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis zefyras Žingsnis 1
Paruoškite zefyrus. Aviečių sirupą ir cukrų sumaišykite storadugniame puode. Pastatykite mišinį ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami palaukite, kol sutirštės. Atvėsusius baltymus išplakite iki standžių viršūnių. Cukraus ir sirupo mišinį sumaišykite su plakta grietinėle ir želatina. Kruopščiai išmaišykite. Perpilkite zefyrų masę į formeles ir pabarstykite cukraus pudra. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos