Krevečių escabeche pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Krevečių escabeche

"Escabeche" - tai ispaniškai marinuotos žuvys ir jūros gėrybės. Tradiciškai ruošiamos nedidelės žuvys: ančiuviai, sardinės ir kt. Karališkosios krevetės šiame recepte yra skanios ir švelnios. Patiekalas ypatingas tuo, kad jūros gėrybės iš pradžių kepamos, o tada marinuojamos svogūnų mišinyje. Į marinatą taip pat dedama kedro riešutų, sultenių ir baltojo vyno. Ispanijoje escabeche ruošiamas aštriame padaže, todėl pipirų galima negailėti.
Gaminimo laikas
510 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krevečių escabeche Žingsnis 1
Paruoškite marinatą eskabečui. Porus 10-15 min. pakepinkite keptuvėje alyvuogių aliejuje su druska, pipirais, lauro lapais. Periodiškai įmaišykite žalumynus. Supilkite vyną, užvirinkite. Įpilkite acto. Virkite 10 minučių neuždengę. Pabaigoje įberkite sultenių ir migdolų žiedlapių. Įmaišykite svogūnų marinatą.

Žingsnis 2

Krevečių escabeche Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Apibarstykite jas miltais ir kepkite keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Krevečių escabeche Žingsnis 3
Paruoškite eskabešą su krevetėmis. Į lėkštę supilkite pusę svogūnų marinato, ant viršaus išdėliokite krevetes, tada vėl marinatą. Dėkite į šaldytuvą 8 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos