Publikavimo data: 2024-05-25
Krevečių escabeche
"Escabeche" - tai ispaniškai marinuotos žuvys ir jūros gėrybės. Tradiciškai ruošiamos nedidelės žuvys: ančiuviai, sardinės ir kt. Karališkosios krevetės šiame recepte yra skanios ir švelnios. Patiekalas ypatingas tuo, kad jūros gėrybės iš pradžių kepamos, o tada marinuojamos svogūnų mišinyje. Į marinatą taip pat dedama kedro riešutų, sultenių ir baltojo vyno. Ispanijoje escabeche ruošiamas aštriame padaže, todėl pipirų galima negailėti.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą eskabečui. Porus 10-15 min. pakepinkite keptuvėje alyvuogių aliejuje su druska, pipirais, lauro lapais. Periodiškai įmaišykite žalumynus. Supilkite vyną, užvirinkite. Įpilkite acto. Virkite 10 minučių neuždengę. Pabaigoje įberkite sultenių ir migdolų žiedlapių. Įmaišykite svogūnų marinatą.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Apibarstykite jas miltais ir kepkite keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite eskabešą su krevetėmis. Į lėkštę supilkite pusę svogūnų marinato, ant viršaus išdėliokite krevetes, tada vėl marinatą. Dėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos