Publikavimo data: 2024-05-25
Krevečių gazpačo
Gazpacho yra itališka šalta sriuba. Pagrindinis jos ingredientas - prinokę ir sultingi pomidorai, papildyti kitomis šviežiomis daržovėmis. Pavyzdžiui, jie gerai dera su svogūnais, česnakais ir paprikomis. Būtent jos įtraukiamos į klasikinio recepto sudėtį. Šis patiekalo variantas yra nukrypimas nuo tradicinio ir patiks jūros gėrybių mėgėjams.
Žingsnis 1
Nulupkite pomidorų odelę. Padarykite kryžminius pjūvius, sudėkite daržoves į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dėl to odelės lengvai nusilups nuo minkštimo. Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite likusias daržoves, sudėkite jas į gilų dubenį ir sumaišykite.
Žingsnis 3
Į dubenį įpilkite ledo ir pomidorų sulčių. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Krevetes išvirkite pasūdytame vandenyje ir sudėkite į daržoves. Pagal skonį gazpačo pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Išmaišykite gazpačo ir patiekite į lėkštes.
Kategorijos