Publikavimo data: 2024-05-19
Krevetės česnakiniame padaže
Krevetės yra mažai kaloringas produktas, kurį galima paruošti su paprastu padažu. Toks patiekalas nepaliks abejingų. Pirkdami atkreipkite dėmesį į gamybos šalį. Europos šalyse krevetėms taikoma griežta kokybės kontrolė, tačiau iš Azijos gamintojų to ne visada galima tikėtis. Atkreipkite dėmesį į spalvą, ji turi būti tolygi, be dėmių ir geltonumo. Venkite krevečių su juoda galvutės spalva.
Žingsnis 1
Paruoškite krevetes. Užvirkite vandenį virimui, dvigubai padidinkite jo tūrį. Įberkite druskos ir 2-3 min. į verdantį vandenį įdėkite neluptas krevetes. Stenkitės jų nepervirti, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Tada leiskite krevetėms atvėsti ir nulupkite jas nuo kiauto. Jei naudojate jau nuluptas virtas šaldytas krevetes, užtenka jas tiesiog atitirpinti.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą česnaką ir raudonąją papriką ir maišydami kepkite maždaug 3-5 min.
Žingsnis 3
Virtas krevetes sumaišykite su padažu. Apkeptus česnakus užpilkite vynu ir citrinos sultimis. Įpilkite likusį sviestą ir alyvuogių aliejų. Kai sviestas ištirps, perkelkite krevetes į keptuvę ir suberkite smulkintas petražoles. Gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos