Publikavimo data: 2024-03-30
Krevetės medaus padaže
Krevetės medaus padaže - Azijos šalyse populiarus delikatesas. Jos kepamos keptuvėje su česnaku ir pomidorų pasta. Pastą galima pakeisti 1 pjaustytu pomidoru. Iš anksto jūros gėrybės marinuojamos citrinų ir medaus padaže. Paruošimui reikės tigrinių krevečių. Jos turi būti rausvos spalvos, be tamsių dėmių ir parudavusių vietų ant kiauto. Keptas krevetes padaže su medumi gali paruošti net ir pradedanti šeimininkė.
Žingsnis 1
Marinuokite krevetes. Dubenyje sumaišykite krevetes, medų ir citrinos sultis. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 2-3 minutes pakepinkite česnaką. Sudėkite krevetes su marinatu. Maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorų pastą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite 2 minutes.
Kategorijos