Publikavimo data: 2024-06-23
Krevetės volovane
Volovanai dažnai būna įdaryti jūros gėrybių įdarais, šis receptas - ne išimtis. Citrinos rūgštumas kartu su rūkyta lašiša ir grietinėlės sūriu suteikia įdomų skonių derinį ir nepamirštamą poskonį. Karališkosios krevetės ir rūkyta lašiša - vitaminų ir riebalų rūgščių lobynas. Tigrinės krevetės - turi daug seleno, būtino normaliai skydliaukės veiklai. Krevetės taip pat gerina kolageno, kuris atsakingas už odos drėkinimą ir stangrinimą, tiekimą.
Žingsnis 1
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Naudodami apvalią formą, tešloje padarykite 10 skylučių. Į 5 iš jų įdėkite antrą - 1 cm mažesnę. Pirmąsias apvalias formeles patepkite kiaušiniu, sudėkite ant jų žiedus ir prispauskite. Dėkite vol-au-vents ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, kepkite 20 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite lašišos įdarą. Susmulkinkite lašišos gabalėlius blenderiu. Sumaišykite su sūriu, citrinos sultimis ir pipirais.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite krevetėmis. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį pasūdytą vandenį įmeskite krevetes 5-7 minutėms. Krevetes atvėsinkite ir nulupkite.
Žingsnis 4
Paruoškite krevečių vol-au-vents. Į paruoštus "vol-au-vents" įdėkite maždaug 1 šaukštą lašišos sūrio įdaro. Ant viršaus atsargiai uždėkite po krevetę.
Kategorijos