Publikavimo data: 2024-03-30
Krevetės vyne su česnakais
Pasirodo, krevečių vyno padaže su česnakais recepto autorystė priklauso Portugalijos gyventojams. Jie mieliau valgo ne tik virtas krevetes, bet ir troškintas kvapniame, gaiviame baltajame vyne su nedideliu kiekiu česnakų. Beje, kad būtų lengviau valgyti, jie naudoja skrudintą baltą duoną.
Žingsnis 1
Krevetes troškinkite vyno padaže. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. 2 minutes pakepinkite česnaką. Krevetes paskleiskite ant keptuvės dugno taip, kad jos nesiliestų viena su kita. Kepkite jas česnakų aliejuje, kol išgaruos skystis. Pabarstykite prieskoniais, supilkite vyną ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite krevetes 10 minučių troškintis ant vidutinės ugnies. Išjunkite kaitlentę ir pabarstykite krevetes smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos