Publikavimo data: 2025-08-20
Kriaušių grietinė
Naudingas, kvapnus ir skanus kriaušių kisielius galima gerti su saldžiu pyragu kaip popietės užkandį. Kadangi šio gėrimo recepte nėra gyvulinės kilmės ingredientų, jį galima ruošti pasninko metu. Bulvių krakmolo kiekis turėtų būti griežtai proporcingas likusiems ingredientams - priešingu atveju galite gauti saldų kriaušių desertą. Tačiau cukraus kiekį galima keisti pagal skonį, atsižvelgiant į tai, kad kriaušė yra labai saldus vaisius.
Žingsnis 1
Iš kriaušių išvirkite sultinį. Puodą su kriaušėmis ir vandeniu pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 18-20 minučių, kol kriaušės suminkštės. Tada kriaušių sultinį sutrinkite mikseriu, kol pasidarys tyrė.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Į sultinį supilkite baltąjį ir vanilinį cukrų. Atskirai sumaišykite bulvių krakmolą su 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir maišydami supilkite į kriaušių sultinį. Tada kelias minutes maišykite, kol mišinys sutirštės, ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Kategorijos